بهبود راندمان دیگ بخار از طریق کنترل آب تغذیه

این تقریباً تضمینی است که برای تجهیزات مشعل که می‌فروشیم از ما درخواست می‌شود که خاموشی زیاد باشد و اگرچه خاموشی مشعل مهم است، سیستم آب تغذیه دیگ بخار نباید نادیده گرفته شود.

اگرچه ورودی مشعل و ورودی آب تغذیه از نظر منطق نصب و کنترل، موارد جداگانه ای هستند، اما به همراه بار فرآیند، بیشترین تأثیر را بر نحوه عملکرد دیگ دارند و اطمینان از اینکه هر دو مورد به درستی مشخص شده اند، عملکرد صحیح و کارآمد شما را تضمین می کند. دیگ بخار

ما مقداری تحقیق و توسعه در دیگ‌خانه کارخانه خود داریم تا به تعیین تفاوت‌های بین راه‌اندازی مشعل تعدیل‌کننده با کنترل‌های روشن/خاموش آب تغذیه و سپس تعدیل کنترل‌های آب خوراک کمک کنیم. دیگ بخار یک دیگ بخار Yorkshireman (YSX) 2000 بدون اکونومایزر است.

آزمایش در شرایط زیر انجام شد:

· 800.0 – 850.0 کیلوگرم در ساعت بار بخار تخلیه شده به اتمسفر

· < 5.0٪ بازگشت میعانات

· دمای 80.0 درجه سانتی گراد با باند کنترل 5.0 درجه سانتی گراد

· دیگ بخار سه پاسی یورکشایرمن وتبک

· نقطه تنظیم فشار بخار 6.5bar(g).

· نقطه تنظیم سطح آب دیگ 50.0٪

· 1200.0 کیلوگرم بار بخار صادر شده است

تست اول – روشن/خاموش کنترل آب تغذیه

قبل از اینکه به تفصیل آزمایش را بررسی کنیم، می‌توانید رفتار نامنظم در درام دیگ بخار ناشی از تخلیه مداوم آب تغذیه در دمای 80.0 درجه سانتیگراد را مشاهده کنید. پمپ آب تغذیه با سرعت کامل 3.6 متر مکعب آب را در مدت 3 دقیقه قبل از توقف برای مدت تقریباً 5 دقیقه تحویل می دهد.

با نگاهی به یک عکس فوری از آن نمودار، پر شدن آب (زرد) از ساعت 14:38 شروع می شود و بلافاصله با وارد شدن ناگهانی آب تغذیه، فشار دیگ را تحت تاثیر قرار می دهد.

جریان گاز از 44.0 مترمکعب در ساعت شروع به افزایش می‌کند و به حداکثر 81 مترمکعب در ساعت می‌رسد و سپس تا حدود ساعت 14:42 ثابت می‌ماند و سپس پایین می‌آید. به طور معمول، هنگامی که مشعل به سمت بالا می رود، شاهد افزایش سطح آب خواهید بود، اما به دلیل ادامه ورودی آب تغذیه، مشعل تنها سرعت کاهش فشار را کاهش می دهد.

پمپ آب تغذیه در ساعت 14:41 خاموش می شود که در آن زمان فشار دیگ بلافاصله شروع به بازیابی می کند که حدود 3-4 دقیقه طول می کشد.

این چرخه در کل آزمایش با ده چرخه آب تغذیه در یک دوره 1 ساعت و 23 متر سازگار است.

چرا این یک مسئله است؟ تفاوت‌های راندمان را بعداً توضیح خواهم داد، اما از نقطه‌نظر عملیاتی، دیگ به طور مداوم روی بار ثابتی در حدود 850 کیلوگرم در ساعت در حال چرخش است، بنابراین از نظر تأثیر بار فرآیند کمی وجود دارد، دو حلقه کنترل در حال مبارزه هستند.

تست دوم – تعدیل کنترل آب خوراک

قابل توجه ترین تفاوت در این آزمایش این است که ما ورودی ثابتی از آب تغذیه با پیک هایی داریم که در آن سیستم به تغییرات سطح آب واکنش نشان می دهد، سطح آب در طول آزمایش با یک باند کنترل حدود 8.0٪ برای مدت زمان ثابت است.

نیمه دوم این آزمایش کمی هماهنگ نیست و مثال خوبی از اینکه چگونه تغییرات کوچک در آب ورودی ورودی می تواند بر کنترل فشار تأثیر بگذارد، ارائه می دهد.

نگاه کردن به نمودار بالای سطح آب (آبی) تا ساعت 10:25 ثابت است که در آن نقطه به آرامی کاهش می یابد زیرا جریان گاز مشعل (خاکستری) در تلاش برای حفظ نقطه تنظیم دیگ بخار کاهش می یابد. همانطور که سطح آب کاهش می یابد، سیستم آب تغذیه (زرد) بالا می رود تا با حدود 1 متر مکعب در ساعت آب تغذیه اضافی جبران شود.

به دلیل آب تغذیه جدید در دمای 80.0 درجه سانتیگراد، فشار شروع به فروپاشی می کند به این معنی که در ساعت 10:27 مشعل شروع به افزایش سطح شیب دار می کند که به نوبه خود باعث افزایش سطح آب در دیگ بخار می شود.

مقایسه

با نگاهی به مقایسه‌های مستقیم، آزمایش تعدیل به طور کلی دارای کنترل بسیار دقیق‌تری نسبت به کنترل روشن/خاموش با نوسانات قابل‌توجهی بزرگتر در سطح آب است که در سیستم روشن/خاموش مشاهده می‌شود.

بخار و آب متوسط ​​با یکدیگر مطابقت دارند همانطور که در هنگام تحویل همان جرم بخار به فرآیند انتظار دارید.

رقمی که بین دو آزمایش باید به آن توجه شود، میانگین مصرف سوخت با 67.7 متر مکعب در ساعت در مقابل 66.4 متر مکعب در ساعت به نفع سیستم آب تغذیه تعدیل کننده برای همان مصرف بخار است.

برای دوره هر آزمایش حجم گاز مصرفی عبارت بود از:

· روشن / خاموش – 94.23 مترمربع

· تعدیل – 92.62m³

این تفاوت 1.61 متر مکعب گاز است که معادل 1.7 درصد صرفه جویی در سوخت در طول دوره آزمایش است.

بهبودها

همانطور که ممکن است متوجه شده باشید، در هر دو آزمایش به اضافه کردن آب تغذیه 80 درجه سانتی گراد به دیگ بخار اشاره کرده ام. هر آبی که به دیگ وارد می شود نیاز به گرمای ورودی از مشعل دارد تا آن را به دمای فرآیند دیگ افزایش دهد، تأثیرات دمای تغذیه پایین تر از فشار دیگ در حال فروپاشی زمانی که جریان آب تغذیه افزایش یافت مشاهده شد.

اولین قدم برای بهبود این امر، افزایش دمای آب تغذیه به حداکثر مجاز توسط پمپ آب تغذیه است، با این حال توجه داشته باشید که هر بخاری که از دیگ برای گرم کردن مخزن چاه داغ گرفته می شود، خروجی دیگ شما را معمولاً حدود 300 کیلوگرم در ساعت افزایش می دهد. .

مورد بعدی نصب یک اکونومایزر گاز دودکش برای پیش گرم کردن آب تغذیه دیگ است، این گرما را بازیافت می کند که معمولاً در دودکش از بین می رود. افزایش دمای آب تغذیه (120 – 130 درجه سانتیگراد) به این معنی است که مشعل باید انرژی کمتری را به دیگ وارد کند تا آب تغذیه جدید را جبران کند، این به حفظ سطح پایدار دیگ کمک می کند.

علاوه بر تغییرات مکانیکی، می‌توانید به منطق کنترل بهبود یافته مانند پیش‌خور با استفاده از بخار، اندازه‌گیری سوخت آب برای جبران تغییرات در فرآیند که در غیر این صورت ممکن است تأثیرات نامطلوبی بر فرآیندهای دیگر داشته باشد، نگاه کنید.

نکته

هدف این آزمایش‌ها ارائه یک مثال کارآمد برای تفاوت‌های بین روشن/خاموش و تعدیل سیستم‌های آب خوراک بود. من می‌خواهم به این نکته اشاره کنم که دیگ بخار چندین تأثیر دارد که بر راندمان و عملکرد کلی آن تأثیر می‌گذارد، نصب ساده یک مشعل تعدیل‌کننده با چرخش بالا راندمان را بهبود می‌بخشد، اما ممکن است در مواردی که با ارتقای سیستم آب تغذیه متعادل نباشد، مسائل کنترل دیگری را نیز مطرح کند. .


منتشر شده

در

توسط

برچسب‌ها: